Notícies

La Comissió d'Acció Exterior aprova una resolució ...
23 Jun 2014 20:16

La Comissió d’Acció Exterior, Unió Europa i Cooperació a proposta de l'Intergrup Parlamentari  [ ... ]

La Delegació catalana presenta l'informe de la vis...
10 Jun 2014 20:27

La Delegació catalana que va viatjar als TTOO a l'abril del 2014 i de la que la CCASPS va formar pa [ ... ]

Navi Pillar, l'Alta Comissionada de les NNUU pels ...
26 May 2014 08:23

El dia 26 de maig de 2014, l'Alta Comissionada de les NNUU pels Drets Humans, Navi Pillar, va visita [ ... ]

Santa Coloma de Gramenet per la Pau i el Desarmame...
22 May 2014 07:37

Des de fa cinc anys, la ciutat de Santa Coloma de Gramenet commemora el Dia Internacional de les Don [ ... ]

Sabadell inaugura l'Exposició Fotogràfica de Dones...
19 Mar 2014 08:39

  L'Ajuntament de Sabadell, membre de la Comissió Executiva de la CCASPS, va inaugurar ahir d [ ... ]

 

Benvinguts a la CCASPS

 

La Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) celebra 20 anys des de la seva creació. Dues dècades de treball amb l’objectiu de col·laborar amb el Poble Sahrauí per la recuperació de la seva llibertat a través del lliure exercici del dret a l'autodeterminació, reconegut per les NNUU com la solució a aquest conflicte. L'enquistament de la situació política internacional ha obligat a centrar bona part dels nostres esforços en la cooperació i la solidaritat cap els refugiats i en la denúncia i suport als defensors dels Drets Humans en el Sàhara ocupat.

 

La vinculació dels ajuntaments catalans amb la causa sahrauí és molt profunda i estesa. Al llarg de molts anys, els nens i nenes sahrauís han compartit amb nens i nenes catalans, les places, els casals, les festes majors, les platges i els paratges dels nostres pobles i ciutats. Alhora, una part important de la solidaritat municipal ha tingut i té com a destinatari els campaments de refugiats a Tindouf.

 

La forma de treball de la Coordinadora està basada en el consens entre ajuntaments i entre persones de colors polítics diferents. Al llarg d’aquest darrer mandat hem articulat el nostre treball amb els actors de la cooperació catalana que també treballen amb la Població Sahrauí i hem volgut dotar-nos d’un mapa clar de les actuacions dels municipis catalans a la regió per tal de trobar les sinergies i l’articulació adequada amb els diferents actors.

 

Actualment, la situació de crisi estructural fa encara més necessari recordar la importància de seguir cooperant amb la Població Sahrauí i de continuar recordant que el conflicte del Sàhara és un conflicte de descolonització (respecte d'Espanya), d'ocupació militar (respecte del Marroc), de violació dels Drets Humans (Sàhara ocupat), de refugiats (Campaments de Tindouf).

 

 

DONES AL SÀHARA, AL PRINCIPI VA SER LA PARAULA

La CCASPS, en el marc del seu Programa de Dinamització, oferirà als seus socis membres la possibilitat d'acollir l'exposició fotogràfica 13(25), Al principi va ser la paraula, Dones al Sàhara. Un projecte que ha estat realitzat amb una tasca exhaustiva d’investigació prèvia i que ha permès localitzar localitzar i visibilitzar a dones i col·lectius de dones que treballen per la pau i l’autodeterminació del Sàhara al mateix Sàhara Occidental als campaments de Tindouf a Algèria, a l’exili europeu, i als Territoris Ocupats.

L'exposició 13(25), nom que fa referència a la Resolució de Nacions Unides sobre les Dones, la Pau i la Seguretat, a càrrec del comunicador social Daniel Lagartofernandez, vol posar en valor el rol de la dona sahrauí en els processos de construcció de pau.aminatou haidar

En aquest sentit, des de la CCASPS hem volgut aprofundir sobre el paper que té la dona dins la societat sahrauí, la seva tasca de reivindicació, denúncia i resistència a la situació d’ocupació, els lligams que existeixen entre elles, existeix un discurs homogeni i articulat referent a les reivindicacions sahrauís pel que fa a les dones en els diferents escenaris de la resistència? Existeix comunicació entre les organitzacions?

Aquesta tasca d'investigació ha servit per identificar a les 13 dones protagonistes del projecte fotogràfic i expositiu. Una exposició que permet crear un circuit itinerant de l’exposició fotogràfica i del projecte de sensibilització que pot oferir-se als municipis membres integrats a la CCASPS.

EntitatCAT edit

EntitatCAT edit

logo fons catala cooperacio edit


Xarxes socials  -  aviat!

logo CCASPS horitzontal edit


Agenda

April 2017
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament · Rambla Santa Mònica, 10, 4t · 08002 Barcelona
Tel. 93 412 26 02 · Fax. 93 301 90 88