La CCASPS participa a la 47a edició de l'EUCOCO celebrada a Toledo

04/12/2023
Política

La 47a edició de la Conferència Europea de Coordinació del Suport al poble sahrauí (EUCOCO) es va celebrar a Toledo els dies 1 i 2 de desembre de 2023. En representació de la CCASPS hi van participar la presidenta, Gemma Aristoy, i la tècnica de la Coordinadora. Sota el lema “La independència és l’única solució”, la 47a edició de l’EUCOCO va servir per analitzar els reptes als quals ha de fer front el moviment solidari, reafirmar el seu compromís amb la causa i suposa una oportunitat de mobilitzar el suport internacional i consolidar el moviment de solidaritat a nivell internacional.

 

La inauguració de la 47a edició de l’EUCOCO va anar a càrrec del primer ministre de la RASD, Bucharaya Hamudi Beyun, i el president de l’EUCOCO, Pierre Galand. El primer ministre sahrauí va destacar el pes de la conferència i la necessitat que la comunitat internacional actuï davant la situació actual del conflicte. La cita anual va comptar amb 260 participants amb representants de governs locals, regionals i nacionals, parlamentaris, membres d’associacions amigues del poble sahrauí, i delegacions internacionals de països com Algèria, Sud-Àfrica, Perú, Bolivia, França, Itàlia i Espanya. També hi van ser presents una important representació del govern sahrauí que encapçalaven el primer ministre de la RASD, Bucharaya Hamudi Beyun, i la ministra de Cooperació, Fatma Mehdi.

 

El segon dia de la conferència s’organitza en quatre espais de treball: consolidació de l’Estat sahrauí, Drets Humans, Política i Informació i Recursos naturals. Aquests tallers treballen en l’elaboració d’un full de ruta comú per l’any següent a partir de les propostes que s’han recollit i aquelles idees que sorgeixen durant la sessió. La CCASPS forma part de la comissió de seguiment del taller de consolidació de l’Estat sahrauí, que treballa amb l’objectiu de donar suport a les institucions de la RASD i pel 2024 es proposa incorporar nous països, governs regionals i municipis solidaris amb el poble sahrauí.

 

mm

 

A la sessió de clausura, el delegat del Front Polisario a l’Estat espanyol, Abdulah Arabi, va recordar la importància d’aquesta trobada internacional per a avaluar el progrés fet durant l’any i també per a establir estratègies futures. Finalment, es va fer una lectura dels informes que surten dels diferents grups i una resolució final de la conferència, que ha de servir com a full de ruta del moviment solidari prosahrauí durant el 2024.

 

Es va acordar que la propera conferència se celebri a Portugal els dies 29 i 30 de novembre de 2024.