La Comissió Executiva celebra l'última reunió del mandat amb un retorn de la missió institucional als campaments

30/03/2023
Política

Avui ha tingut lloc la darrera reunió de la Comissió Executiva de la CCASPS d’aquest mandat. La trobada ha tingut lloc en un format híbrid, telemàticament i presencialment a la seu del Fons Català, amb l’objectiu de fer seguiment de l’activitat de la Coordinadora i fer una valoració política de la missió institucional als campaments de població refugiada sahrauí, que va realitzar-se entre el 3 i el 7 de març. El punt central de la reunió ha estat la valoració del viatge als campaments de població refugiada sahrauí amb èmfasi en les principals conclusions extretes de la visita i les reunions mantingudes amb les autoritats de la RASD i la voluntat de continuar la tasca de coordinació amb la delegació del Front Polisario a Catalunya.

 

A la reunió també s’ha presentat la campanya “Desplazamientos Apátridas” impulsada per la Xarxa Europea sobre Apatrídia, de la mà d’Aleksandra Semeriak, project manager del Fons Català de Cooperació. Aquesta campanya busca millorar la protecció dels drets de les persones apàtrides, que és la via principal mitjançant la qual la població sahrauí resident a Espanya pot regularitzar la seva situació.

 

Durant la trobada de la junta s’ha fet un retorn de les activitats organitzades el 27 de febrer als municipis socis de la Coordinadora, així com el seguiment de la moció impulsada en el marc de la commemoració del 47è aniversari de la RASD. A més, s’ha donat a conèixer una nova activitat de sensibilització que consisteix en un contacontes infantil itinerant, que estarà disponible per als ajuntaments membres de la CCASPS.

 

A la reunió s’ha acordat celebrar una jornada de valoració del mandat el mes de juny.