La diàspora sahrauí i el moviment solidari celebren l'aniversari de la RASD a Santa Perpètua de Mogoda

26/02/2024
Política

Com cada any, la diàspora sahrauí a Catalunya es va unir per a commemorar el 27 de febrer, una data significativa que marca l’aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD). En aquesta ocasió, l’esdeveniment va ser organitzat per DISACAT (Diàspora Sahrauí a Catalunya) i l’entitat Santa Perpètua Solidària, i va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

 

La celebració, que va tenir lloc a la Porxada dels Drets Humans, a Santa Perpètua de Mogoda, va comptar amb la participació d’unes dues-centes persones en total, entre la comunitat sahrauí a Catalunya, el moviment solidari i representants polítics.

 

Els parlaments institucionals van anar iniciar-se amb la intervenció de l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, qui va aprofitar el moment per anunciar que el Ple de l’Ajuntament aprovarà una moció en suport al poble sahrauí. També va participar-hi el primer tinent d’alcaldia i tresorer del Fons Català, Sergi Hernàndez; el diputat Pau Morales en representació de l’Intergrup del Sàhara al Parlament de Catalunya; el director del Fons Català de Cooperació, David Minoves, i el representant del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya. Durant les seves intervencions es va destacar la importància d’enfortir els llaços de solidaritat entre Catalunya i el poble sahrauí, així com la urgència de treballar en favor del compliment de la legalitat internacional. En representació de la CCASPS hi va assistir el vicepresident de la Coordinadora i l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz

 

Durant tota la jornada, els assistents van tenir l’oportunitat de visitar l’exposició fotogràfica “Wangala”, sobre la lluita de les dones sahrauís als campaments de població refugiada, als territoris ocupats del Sàhara Occidental i a la diàspora. A més, també hi va haver un dinar popular, té sahrauí, tallers de henna i música tradicional sahrauí en directe per amenitzar la vetllada.