"La temporalitat al Sàhara és un concepte sense valor"

21/09/2020
Cooperació
  • Entrevista a Maria Elena del Cacho, coordinadora del projecte Laboratori de medicaments essencials als campaments sahrauís
Entrevista a Maria Elena del Cacho, coordinadora del projecte Laboratori de medicaments essencials als campaments sahrauís

Porta més de 20 anys escrivint informes de seguiment del projecte del Laboratori de producció de Medicaments Essencials als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, en què, minuciosament, recull els èxits però també les ensopegades amb què medicusmundi s’ha anat trobant al llarg de 24 anys de treball als campaments de refugiats.

El projecte neix de la necessitat de produir medicaments per abastir les necessitats de l’hospital dels campaments i de la seva població. Actualment la tasca que desenvolupa medicusmundi a Tindouf és la de mantenir les instal·lacions i fer-hi les millores pertinents, donar formació als seus treballadors i aconseguir matèries primeres per a la producció del laboratori.

Maria Elena del Cacho és la coordinadora del projecte i en forma part des de pràcticament els seus inicis. Era 1996 quan es va posar en marxa i un any més tard ella va fer la seva primera visita sobre el terreny. Era la primera vegada que trepitjava un camp de refugiats i les condicions de vida que va descobrir allà la van impressionar molt. Va començar així el seu escrit sobre les vivències que sorgien allà i que no recollia en els informes per ser quelcom molt personal, i que calcula que ha de rondar les 1.000 pàgines. No és un escrit uniforme i, a més, es trunca el 2011.

Continueu llegint l'article AQUÍ