L'Intergrup del Sàhara ultima els darrers preparatius de la delegació als campaments de població refugiada a Tindouf

17/02/2023
Política

La CCASPS ha participat en la tercera sessió de l’Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara Occidental marcada per la preparació del proper viatge als campaments de població refugiada sahrauí. Amb la idea de tancar els darrers detalls de la delegació, a la sessió s’ha acabat de tancar el programa proposat per la CCASPS i acordat amb el delegat del Front Polisario a Catalunya, qui també acompanyarà la missió institucional. Al programa final s’inclouen reunions amb autoritats de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) com el ministre de Salut Pública, el senyor Salek Baba, la ministra de Cooperació, la senyora Fatma Mehdi o el ministre de Joventut i Esports, el senyor Hassanito Mohamed, entre d’altres. També es contempla poder visitar projectes de cooperació als campaments de Tindouf com el laboratori de producció local de medicaments essencials o la seu de la Mitja Lluna Roja Sahrauí.

D’altra banda, també es va fer arribar a les persones participants el text de la declaració de la junta de portaveus amb motiu de la commemoració del 47è aniversari de la RASD, que es farà públic previsiblement el dia 28 de febrer.

Finalment, es va acordar que la següent reunió es convoqués una vegada passat el viatge als campaments de població refugiada sahrauí.