Reunió de la Comissió Executiva per a fer seguiment del pla anual de treball

13/10/2022
Política

La Junta de la CCASPS s'ha reunit avui per a fer seguiment de les línies de treball del pla anual. D'acord amb el punt acordat a l'Assemblea General Ordinària el passat mes de febrer, el treball de la Coordinadora s'encaminarà a fer un especial èmfasi en la incidència política, sobretot donat el context actual que envolta el poble sahrauí.

 

En aquest mateix sentit, un dels principals interessos és ampliar els membres de l'entitat, per això es continuarà treballant amb la línia d'arribar a nous municipis que encara no en formen part amb la idea que s'hi adhereixin amb l'objectiu compartit de la llibertat del poble sahrauí.

 

La reunió, que ha comptat amb la presència de representants de municipis membres de la Comissió Executiva, ha servit també per a presentar el projecte de cooperació aprovat pel Fons Català de Cooperació centrat en fer un seguiment adequat dels pacients de diabetis als campaments de refugiats i refugiades sahrauís. Aquest projecte substitueix les quatre determinacions diàries de glucosa, que tenen un cost de 1.500 euros anuals per pacient, per una de trimestral d'Hemoglobina glicosilada, que té un cost de 26 euros anuals per pacient. El projecte engegat per l'Associació per al Desenvolupament de Projectes Solisaris al Sàhara (APSS) funciona des de 2016 i la seva continuïtat depèn de l'adquisició dels reactius per a poder fer la determinació analítica. 

 

D'altra banda, també s'ha valorat impulsar accions d'incidència política dins el marc de l'Intergrup per a la Pau i la Llibertat al Sàhara, que es va posar en marxa el 26 de maig dins la Comissió d'Exteriors del Parlament de Catalunya, amb la novetat que la CCASPS hi participarà com a entitat especialista.

 

Altres acords destacats de la reunió és la idea d'organitzar un viatge als campaments de refugiats sahrauís, després de dos anys de pandèmia i el retorn al conflicte armat des de novembre de 2020. Finalment, també s'han donat a conèixer diferents actes que tindran lloc fins a finals de l'any 2022 i que comptaran amb una representació de la CCASPS, com ara la Conferencia de Municipios Solidarios con el pueblo saharaui a Rivas-Vaciamadrid i la 46a edició de l'EUCOCO a Berlín