Reunió de la Junta Executiva de la CCASPS després de la constitució de l’Intergrup del Sàhara

22/06/2022
Política

La Comissió Executiva de la CCASPS s'ha reunit avui per a continuar amb les línies de treball marcades per a enfortir la tasca que es porta a terme des de la Coordinadora. Tal com es va acordar a la Assemblea General Ordinària el passat mes de febrer, el pla de treball per a aquest any s'encamina a fer èmfasi en la incidència política, especialment donat el context actual que envolta el poble sahrauí.

 

La reunió ha comptat amb la participació de Juli Fernàndez, coordinador de l'Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara que es va posar en marxa el 26 de maig dins la Comissió d'Exteriors del Parlament de Catalunya. A més a més, com a novetat la CCASPS hi participarà com a entitat especialista per tal de coordinar accions en defensa del dret d'autodeterminació del poble sahrauí, ja que, tal com ha explicat Fernàndez, es considera important treballar conjuntament amb el municipalisme organitzat. Les funcions seran les de donar suport polític i coordinar les accions de solidaritat del Parlament de Catalunya. D'altra banda, també s'ha aprofitat per a recordar que el Parlament de Catalunya es va posicionar en relació amb el dret d'autodeterminació del poble sahrauí.


Durant la reunió s'ha fet una valoració del recorregut que ha tingut la moció impulsada el 21 de març conjuntament amb ACAPS per a la defensa del dret d'autodeterminació del poble sahrauí davant la nova postura adoptada pel Govern espanyol, que trenca l'ampli consens consolidat sobre el conflicte al Sàhara Occidental. La voluntat dels municipis socis de la CCASPS és arribar a nous ajuntaments que encara no són membres de la Coordinadora amb la idea que s'hi adhereixin amb l'objectiu compartit de la llibertat del poble sahrauí.


Altres acords destacats de la reunió són la voluntat d'organitzar mobilitzacions aquest estiu aprofitant l'estada d'infants sahrauís i la idea d'organitzar un viatge als campaments de refugiats sahrauís després de dos anys de pandèmia i el retorn al conflicte armat des de novembre de 2020.


Finalment, també s'ha donat a conèixer la jornada organitzada a Florència (Itàlia) on participaran governs locals de diferents estats i s'ha animat a la participació d'aquest tipus d'actes que permeten compartir experiències amb altres municipis. També s'ha parlat dels propers actes com ara l'EUCOCO prevista pel mes de novembre.