Sàhara Visible a Rubí

14/03/2019
Cultura
  • Un treball de l'Escola d’Art i Disseny edRa de Rubí
Un treball de l'Escola d’Art i Disseny edRa de Rubí

Els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny edRa de Rubí han elaborat els continguts de l'exposició inaugurada el passat 14 de març al Celler Cooperatiu i que fins el proper 5 d'abril, visibilitzarà la situació als campaments sahrauís.

El projecte compta amb la col·laboració de les àrees de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Rubí i la participació de l'INS Duc de Montblanc, Rubí Jove, Eirene, Escola Ribas, Escola Municipal de Música Pere Burés, a més de l'Escola d’Art i Disseny edRa. 

edRa treballa en l’educació en valors socials i cívics, especialment en el muntatge expositiu que anualment realitza al Celler de Rubí. Aquest any la proposta versa sobre la situació del Sàhara Occidental, i està enfocada principalment en el context en el qual viu la gent per fer visible l’estancament del conflicte.

El projecte s’ha plantejat des de diferents bandes, i s’han propiciat espais de diàleg i reflexió a l’aula i en el marc expositiu, tot promovent hàbits d’aprenentatge cooperatius des del compromís personal. 

El conjunt d’estudiants, joves i adults de l’Escola d’Art de Rubí edRa han seguit els tallers de sensibilització  de la Guia de l’educació de Rubí, en concret els que organitza el grup Eirene sota el títol “Els murs de la vergonya” i “Sota la sorra del desert”.

Amb aquesta introducció sobre el conflicte del Sàhara Occidental, la realitat als camps de refugiats i la possibilitat de col·laborar amb l’Escola d’Art i l’Escola de Cinema de Guelta, s’ha fet una reflexió sobre “l’art segons el context”.

S'ha comptat concretament amb:

  • CFGM d’Espais Iinteractius, en el disseny i la realització del muntatge expositiu.
  • CFGM de Gràfica Interactiva, en els mapatges i instal·lacions.
  • CFGM en Serigrafia Artística, en els cartells, peces tèxtils i instal·lacions d’objectes.
  • Taller de ceràmica, d’escultura i de pintura, en instal·lacions a partir de peces col·lectives.

Els horaris de visita són els següents:

Divendres de 18 a 21 h,
dissabtes de 12 a 14 h i de 18 a 21 h
i diumenges d’11 a 14 h
Visites concertades amb els instituts de Rubí, els matins de dilluns a divendres, hores convingudes.