Arriben a Catalunya 275 infants sahrauís per a passar l'estiu amb famílies d'acollida

12/07/2023
Cooperació
  • Fotografia: Ajuntament de Reus

La matinada del 11 de juliol l’aerport de Barcelona – El Prat va rebre amb alegria un grup de 275 infants sahrauís provinents dels campaments de població refugiada de Tindouf que participen del programa de Vacances en Pau. Aquests nens i nenes, d’entre vuit i nou anys, tindran l’oportunitat de passar els mesos d’estiu a diferents municipis de Catalunya, com Barcelona, Lleida, Girona, l’Hospitalet de Llobregat, Rubí, Reus, Castelldefels, Sant Vicenç dels Horts, entre d’altres, convivint amb famílies d’acollida.

 

El principal objectiu d’aquest projecte és brindar la possibilitat d’escapar de les dures condicions climàtiques que s’experimenten als campaments de població refugiada sahrauí, especialment durant els mesos d’estiu. A més, tindran accés a revisions mèdiques i a una alimentació variada.

 

Amb la idea de donar-los una càlida benvinguda, s’han organitzat diverses recepcions als diferents municipis, així com al Parlament de Catalunya, com ja és tradició. Exemple d’això és la festa de benvinguda que va tenir lloc ahir a Reus al centre cívic Mistralenc, on els infants i les famílies d’acollida es van unir per a celebrar l’inici d’aquesta experiència. El projecte de Vacances en Pau no només busca millorar la qualitat de vida dels nens i nenes sahrauís, sinó també crear llaços de solidaritat entre les famílies catalanes i el poble sahrauí.

 

Fotografia: Ajuntament de Reus / https://www.reus.cat